MØD OG KONTAKT OS HER:

PERMECO ER VIRKSOMHEDEN BAG PROJEKT KLIMAGÅRDEN

I Permeco har vi en vision…

…Vi har en vision om at være en aktiv medspiller på hvordan man løser den store udfordring, som landbruget står overfor.

Jordens befolkning vokser og vokser, og vi bruger uanede ressourcer på at producere madvarer til os alle. Jordens ressourcer bliver mere og mere presset og i Permeco tror vi på, at vi kan ændre det ved at tage alt den viden der er til rådighed og gentænke landbruget.

Vi vil være med til at skabe en bedre verden for os alle sammen OG kunne levere helt igennem fantastiske madvarer

På Permeco`s hjemmeside kan du læse om hvad det egentligt er vi gør, hvilke tanker og visioner vi har, og du kan følge den proces vi er i.

Landbruget kan ikke revolutioneres over natten. Det er en lang proces og der er mange udfordringer, men vi er på vej og derfor byder vi velkommen til Permecos Univers.

PERMECO..

.. er tanken om Permakultur overført til praksis i dansk landbrug, nærmere bestemt landbrug i National Park Vadehavet og i Ribe Marsken.

Vil du vide mere om permakultur? 

Mennesker er små i Ribe Marsken..

..her er det himlen, jorden, naturen, det evige skiftende tidevand og vinden der bestemmer vilkårene. Vi har i Permeco stor ydmyghed overfor naturen, dens ressourcer, og derfor har vi en vision.

Vi har en vision om at mennesker, dyr, natur, miljø og klima kan gå op i en højere enhed, hvis vi vender bøtten på hovedet og ”gentænker” hver eneste lille del af det konventionelle landbrug.

Permeco er stiftet i 2016, med formålet at vise at der findes en vej til modernisering af store dele af landbruget via en ”Back to Basics” produktion.

 I 2016 købte vi Teglgården.

Teglgården rummer knap 90 hektar og er i dag omlagt til økologi hvor vi har lavet forskellige forsøg med fårehold, kødgeder og krydsningskvæg.

 

Projekt Klimagården - Permeco

I 2019 købte vi Nygård..

..Nygård er en konventionel malkeejendom med 220 hektar, der er forpagtet yderligere 130 hektar jord hvoraf det meste befinder sig i Nationalpark Vadehavet, og en stor del grænser direkte op til Ribe å. Nygård rummer 300 malkekøer med opdræt, og omlægning til økologi er påbegyndt.

I 2020 forpagtes yderligere en ejendom i Nationalpark Vadehavet med 150 hektar jord, 180 malkekøer og opdræt. Omlægning til økologi er også påbegyndt her.

I 2020 slår vi de 3 gårde sammen under navnet ”Projekt Klimagård”

På Projekt Klimagård fokuserer vi på at skabe et landbrug, der tilgodeser naturen, og tilpasser sin produktionsform, til de omgivelser der er for hånden, således at den totale belastning af driften mindst er neutral, men vores målsætning er, at den er skabende og bidrager positivt til vores natur, miljø og klima.

Vil du følge med i Projekt-Klimagårdens udvikling så tag et kig rundt på denne side. 

Luk menu