MØD OG KONTAKT OS HER:

MØD VORES KØER...

Koen er vores fineste råvare, den er hjertet i hele Projekt Klimagården…

…og det var med koen at alle ideerne startede.

Den typiske danske malkeko, får i dag store mængder foder som er produceret langt fra os, og som vi bruger enorme mængder af energi på at fragte hertil, for at den skal have så høj en ydelse som overhovedet muligt.

Vi skaber en ko, som lever af det der naturligt vil vokse her i Vadehavsregionen.

Vi igangsætter et større avlsarbejde, så den fremtidige ko på Projekt Klimagården…

…er nøjsom, robust og sund og kan bidrage til skånsom naturpleje via afgræsning af engene omkring Ribe.

Besætningerne på Projekt Klimagården er lige nu en stor blanding af Sortbrogede, Jersey og Røde malkekøer. Vi er i gang med at skabe en ko som passer perfekt ind i Vadehavsregionens natur, og som kan leve af det der er lige udenfor, nemlig græs og andre afgrøder som ikke kræver den store gødningsmængde.

De næste 2 generationer af køer på Projekt Klimagården kommer til at ændre sig meget. Vi går fra at have en malkeko, som indtager store mængder foder for at kunne producere så meget som muligt, til at få en ko som ikke behøver store mængder foder, men som til gengæld heller ikke yder mere end hvad der er meget mere naturligt for en ko.

Det vil kunne smages…

…det vil være en anden og mere kraftfuld smagsoplevelse at nyde et glas koldt mælk fra Projekt Klimagården. Eller spise en skive ost fra et af de små lokale mejerier, her ved Ribe, hvor mælken kommer fra os.

Igennem avlsarbejdet, skaber vi en ko, som har samme kvalitet som det japanske ”kobe” kød, idet vores malkekøer først krydses med en ”Simmentaler” type kvæg og til sidst med den eftertragtede japanske race, Wagye. Når vi kommer så vidt, har vi ikke kun en ko, der er skræddersyet til at leve i Vadehavsregionen, men som har en helt speciel fedt marmorering og enestående smag.

Køerne kommer til at danne grundstammen i en helt ny race…

…og vi har allerede nu døbt dem: Vadehavs Wagyu.

Der er allerede nu stor trivsel blandt vores køer, men vi vil ha mere. De skal ha mere plads, de skal ha et organisk blødt underlag og der skal være plads til ro og hvile. Vi vil nedbringe stress og sygdomme i vores stalde og det skal være rart at være ko hos os.

Derfor bygges staldene om. Vi skaber helt nye rammer til køerne, ikke for at de skal producere mere, men for at de skal trives bedre, og kunne levere produkter med meget større smag og kvalitet, som vi alle sammen vil kunne nyde med bevidstheden om at det hverken er tungt for klimaet eller for dyrene.

Luk menu